Nak Lajukan Broadband..cube try nie...

by - 17:21

1) Pastikan waktu nie dah connect ke internet. Tekan "start" & cari "run". Dalam tu tulis "cmd" dan tekan ok.



Kalau window vista/7, tulis 'cmd' kat search tu
2) Akan keluarlah command prompt macam kat bawah ni. Tulis "ipconfig/all" dan enter.



3) Bila dah enter akan keluar senarai connection, cari hardware wireless korang (nama Modem korang), tengok gambar kat bawah untuk pilih mana yang betul.



4) Ok skarang taipkan "ping [address korang] -t" Contoh ping 10.175.53.131 -t macam gambar kat bawah. Bila berjaya, korang akan terima balasan macam kat bawah. Kalau tak keluar macam kat bawah ni, maksudnya tak berjaya la tu.


5) Biarkan benda ni berjalan selama mana korang online. Kalau dah tak nak tekan pangkah tu je.

Tip ni untuk semua jenis broadband tak kira la CELCOM, MAXIS, DIGI asalkan broadband .
Selamat Mencuba.



You May Also Like

0 comments

Google+ Followers